Saturday, January 20, 2007

Zaterdag 20 january

Zaterdag morgen weer aardig vroeg uit de veren, iedereen goed geslapen, alleen had ik een houte kop (van die koffie natuurlijk). Na een stevig ontbijt zijn we op pad gegaan. Het had gesneeuwd, dus alles was wit buiten. We zijn naar Carbondale gegaan, om bij de AAA kaartjes met korting te kopen voor het skieen voor Zondag. Roland kreeg ook gratis kaarten van PA, NY en NJ. Daarna nog even postzegels kopen bij het postkantoor voor de kaarten naar NL, en boodschappen gedaan voor het avond eten. Ook was een stop bij de liqor store noodzakelijk.

Onderweg naar huis hebben we nog even gestopt bij een van de vele meertjes, om wat mooie landschaps fotos te maken. Aangezien het zo’n 6 graden vroor, waren we aardig koud geworden, dus thuis opwarmen met warme chocolade melk met Malibu rum. Eenmaal warm zijn we aan het googelen gegaan, want Marjan en Roland dachten eraan om ipv. naar NYC en Philly naar het Noorden te gaan en de sneeuw op te zoeken.

Later zijn we ondanks de kou ook nog even naar buiten gegaan voor een korte wandeling, de kou was echt snijdend met de wind in het gezicht, dus dat hielden we niet lang vol. Eenmaal thuis had mijn vrouw een lekker prei soep gemaakt, en voordat we weer op pad gingen hebben we gezellig gegeten. Soep met brood.

Om iets voor 6 zijn we richting Wilkes Barre gereden voor een ijshockey wedstrijd. De Wilkes-Barre/Scranton Penguins speelden thuis tegen de Norfolk Admirals uit VA die nummer 1 staan, de “Pens” staan op de derde plaats, dus het was een topper. Bijna uitverkocht huis, met een kinder koor wat het volkslied zong, en onder het genot van een biertje en hot dog/hamburger was het een spannende wedstrijd. Er werd flink gescoord, en ook flink geknokt (in de eerste minuut gingen er al 2 op de vuist die beide 3 minuten straf kregen), en later zagen we zelfs bloed op het ijs. 4-4 was het na bijna een uur spelen, dus een verlenging zat er aan te komen, tot 33 seconden voor het einde de Penguins wisten te scoren, het dak ging van de arena. Nou, toen naar huis, en ondanks de drukte wisten we toch aardig snel van het parkeer terrein af te komen. Onderweg hebben we nog even voor een bak koffie met gebak bij Perkins gestopt. Vlak voor middernacht weer thuis en direct naar bed.

No comments: