Monday, January 22, 2007

Zondag 21 January

In de morgen hebben we na het ontbijt alle ski spullen bij elkaar gezocht, de termometer buiten gaf -8 C aan dus we hadden aardig wat kleren nodig. Ook heb ik voordat we vertrokken wat vlees aangebraden voor het avond eten. Chili uit de crock pot. Gehakt, biefstuk, uien, paprika, knoflook, tomaten, bruine bonen, rooie bonen en flink wat kruiden in de pot, en lekker laten sudderen de rest van de dag. Ondertussen was mijn vriend Jeff ook binnen gewandeld, hij ging met ons skieen vandaag.

Om iets over half 1 waren we onderweg naar Elk Mountain, een ritje van ongeveer een kwartier vanuit mijn huis. Daar aangekomen bleek de verwachte drukte wel mee te vallen, waarschijnlijk dankzij de kou, want de temperatuur was niet echt veel gestegen sinds de morgen, nog steeds zo’n -6 C.

Eerst skis en ski-schoenen gehuurd voor Marjan en Roland, daarna de lift passen opgehaald. We begonnen rustig op de groene piste, Roland is geen ervaren skier, dit was de 2e keer dat hij op skis stond. Aangezien wij wel veel skieen, zijn we zelf hoger de berg op gegaan, en na een paar keer op en neer toch weer opwarmen in de ski-lodge. Een beker warme chocomel doet dan wonderen.

Roland had ondertussen besloten om het voor gezien te houden, maar Marjan was niet te stoppen, dus zijn we nog een paar keer naar de top op en neer geweest. Uiteindelijk moesten ook wij voor de kou zwichten, dus op naar het restaurant, waar we gezellig met zun allen nog wat hebben gedronken. Daarna naar huis waar de chili stond te pruttelen. Vlug wat rijst en macaroni erbij gekookt, dat was smullen.

Na het eten nog even wat gecomputerd, en om 9 uur een aflevering van “the Apprentice” gekeken waar mr. Trump niemand hoefde te ontslaan, want 1 van de sollicitanten had genoeg van het “interview” zo dat ze zelf op stapte...
Iets voor elf lag iedereen op bed, moe van de dag buiten, en was het weer dood stil in huize PeeJay...

No comments: